21 Haziran 2015 Pazar

İzmir Uçak Bileti Nasıl Alınır ?

Yüzyıllar süresince tarihte çok mühim bir oyun oynamış meydana iştirak eden İzmir, en fazla Yunanlılar aracılığıyla işgal edilmek istenmiştir. Esasında Yunanlılar bunu kısa bir müddetliğine başarmış ancak Atatürk önderliğindeki Türk Silahlı Gücü Yunanları İzmir'den atmıştır. 9 Eylül 1922 tarihinde Türk topraklarına bir daha dahil olan İzmir, sevincini yaşayamadan bir daha bir felaketle karşılaşır. 13 Eylül sabahı Basmane şehrinde başlayan büyük yangın İzmir'in kocaman bir kısmını kül etmiştir ancak şehir kısa zamanda toparlanarak hepten güzelleşmiştir. Ticaret, turizm ve tarım istikametinden Ülkemiz'nin en mühim illerinden biri meydana iştirak eden İzmir, her yıl milyonlarca yabancı gezgin ağırlıyor. Denize kıyısı olmasıyla türk malı turistlerin de tatil durağı meydana iştirak eden İzmir, Ülkemiz'nin en fazla beğenilen illerinden biridir.

İZMİR İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

İzmir şehrinde Akdeniz abuhavası tesirini gösterir. Yazları ateş gibi , kurak ve nemli geçerken kışları ılık ve yağmur yağışlı geçer. Senelik yağış ölçüsü aşağı yukarı olarak 700mm ile 1200 mm aralarında izler. Çoğunluğu yemyeşil meydana iştirak eden İzmir'in esasında yeşil alanı çok yetersizdir ancak zengin bir nebat örtüsüne sahip meydana geldiği amaçlı yemyeşil görünür. kentin %50'ye yakını ormanlarla kaplıdır.

GÖRÜLMESİ GEREKLI OLAN YERLER

İzmir Saat Kulesi: İzmir'in Konak kazasında yer alan saat kulesinin esasında yapılış nedeni, önceden saatlerin çok pahalı olmasıdır. Parası meydana gelmediği amaçlı saat kullanamayan kişilerin bu saate bakarak vakti kavrayabilmesi amaçlı yapılmış olan bu saat kulesi her geçen gün kentin sembollerinden biri olmuştur. 1901'de açılışı yapılmış olan İzmir Saat Kulesi, tamamıyla Osmanlı mimarisiyle tasarlanmıştır.

Boyoz ve Kumrucular: İzmir denince akla iştirak eden yiyecekler boyoz ve kumrudur. Çok ince bir hamurdan yapılıp pişirilen boyoz, çoğunlukla erken kahvaltılarında seçim edilir ancak İzmir'e gelip de boyoz yemeden giderseniz çok ayıp etmiş olursunuz. Kumru ise ekmek arası salam sosis sucuk kaşar benzeri yiyeceklerin sandviç haline getirilmesidir. İzmir'in populer yiyeceği kumru, pekçok ilde de yapılmasına nazaran İzmir'deki tadı vermiyor elbette ki.

Efes Trajan Çeşmesi: Efes Antik Kenti'nin kalıntılarından biri meydana iştirak eden Efes Trajan Çeşmesi, belli bir zaman yıkık bir imajı de olsa görülmeye ölçüt bir yer. İmparator Trajan'ın heykelinin yer aldığı havuzu çevreleyen çeşme, son zamanlarda Efes Müzesi'nde sergilenmektedir.

Foça Karakum Plajı: Yüklü bir kış geçirip nihayetinde yaz geldi rahatlamak talep ediyorum diye içinizden geçiriyorsunuz değil mi? İzmir'de yer alan Foça Karakum Plajı yaz tatiliniz amaçlı harika bir durak olacak. Yepyeni denizi, güler yüzlü türk malı halkıyla tatilinizin her gününün efsane geçeceği Foça'da, deniz, kum, güneş ve huzur sizleri bekliyor. Anında çantanıza güneş gözlüğünü, mayolarınızı ve güneş kreminizi atın ve arabanızı Foça Karakum Plajına sürün. İyi tatiller!

İZMİR HAVAALANLARI

İzmir'de yer alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, merkeze meydana iştirak eden yakınlığıyla erişim tarafından sorun yaşatmayacak bir havaalanıdır. Yüzlerce uçakla altını çizen yolcularına kalifiye bir hizmet sağlamak amaçlı personel İzmir Adnan Menderes Havalimanı, alıcı memnuniyeti tarafından ön sıralarda yer ediniyor. Yurt içi ve ülke dışı uçuşlarınızı kolay bir şekilde yapabileceğiniz havaalanında isteyebileceğiniz her birşey şuanki.

İzmir uçak bileti maliyetleri uçulacak ilden kente değişirken, uygun fiyatta bir uçak bileti bulmak hiç de kolay değil değil. Minik taramalar ve kampanya takipleriyle siz de pahalı olmayan İzmir uçak bileti sahibi olabilmektedir ve sağlam bir şekilde uçabilirsiniz. Daha öncesinde İzmir'e gitmediyseniz, içinizdeki eksikliği hissetmemeniz olası değil. Anında bavulunuzu kapın ve en pahalı olmayan İzmir uçak bileti kampanyalarıyla beklemeden İzmir'e uçun. Yemekleri, manzaraları, gezilecek yerleri ve deniziyle sizi her daim baştan çıkaracak meydana iştirak eden İzmir, bütün çekiciliğiyle sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder