23 Haziran 2015 Salı

Karaman Uçak Bileti Ve Karaman Hakkında Bilgiler

Şehrin antik ismi Larende olarak bilinir .  1256'da Karamanoğulları Devleti'nin başkenti olmuş Cumhuriyet tarihinde Konya'ya bağlanmış ismi Karaman olarak değiştirilmiştir .  Karamanoğlu Mehmet Beyefendi Konya dolaylarında Moğollarla savaşmış ve bu savaşı kazanmıştır .  Karamanoğulları Devleti en kapsamlı sınırlarına hakim meydana geldiği vakitlerde Karaman ,  Konya ,  Sivas ,  Kayseri ,  Niğde ,  Adana ,  Antakya ,  Silifke ,  Anamur ,  Mut ,  Gülnar ,  Alanya ,  Gazipaşa ,  Antalya ,  Isparta ,  Beyşehir bölgelerini elde etmiş ve kuvvetli bir hükümet yönetmiştir .  Karaman 15 Haziran 1989 tarihinde Türkiye'nin 70 .  Vilayeti olmuştur ve bu il koyunlarıyla meşhurdur .

KARAMAN İKLİM VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Karaman şehrinin kocaman bölümü kapsamlı ovalarla kaplıdır .  İlin güney bölümü epeyce dağlarla kaplı bir yapıya sahiptir .  Toros dağları batıdan doğuya gerçek uzanır .  Denizden yüksekliği 1014 metre olup ,  maksimum yeri 2288 metre ile Kuzeyindeki batıdaki Karadağ'dır .  Karadağ volkanik bir dağ oluşumudur ancak sönmüştür ve rastgele bir aktiflik göstermez .  Karaman ili kapsamlı ovalar üst kısmına heyetidir .  20 kilometre genişliğine ve 30 kilometre uzunluğuna sahip en kapsamlı ovasının ismi Karaman ovasıdır .  En kocaman akarsuyu Göksu Çayıdır .  Taşeli yaylasından geçer ve Geyik Dağlarının sularıyla beslenir .

Karaman'da tipik siyah abuhavası nitelikleri görülür .  Kışları ilgisiz ve katı ,  yazları sıcak ve kurak olarak geçmektedir .  Yüksek ve dağlarla kaplı kesimlerde siyah abuhavası karar sürmektedir .  Göksu Çayının geçtiği yerlerde Akdeniz abuhavası tesirlerine rastlanır .  Hararet kış aylarında  belediye 17 derecelerde iken ,  yazın aşağı yukarı hararet +30 derecenin üstündedir .  Evrensel yağış ortalaması 300 belediye 450 milimetre aralarında değişmektedir .

GEZİLMESİ LAZıM GELEN YERLER

M . Ö 8000'li senelere civarı uzanan tarihi ile Karaman'da görülmesi lazım gelen pekçok tarihi yapı ve natürel zerafet bulunmaktadır .  İnsanlar bu yerlere öyle ki akın eder ve gördüklerinden hoşnut kalırlar .  Bunlardan belirtmek gerekirse;

Karaman Kalesi: 12 .  Yüzyılda Selçuklu Devleti aracılığıyla yapılmıştır .  Harici ve iç sert duvar olmak üzere 2 çeşitli yapıdan oluşur .  Ancak tahripler neticesi yalnızca iç sert duvar günümüze civarı gelebilmiştir .  Karaman kalesi ,  Türkiye'deki en görkemli kalelerdendir .

Ermenek Kalesi: Natürel mağaraları koltuk alan Ermenek Kalesi ,  sığınak ve zindan olarak kullanılmıştır .  Karamanoğulları Devleti'nin önce kalesidir .

Mennan Kalesi: Ermenek'te koltuk almaktadır .  Mennan Kalesi ,  yüksek bir dağın üst kısmına kayalarla inşa edilmiştir .  Pir Ahmet Beyefendi'in bu kalede hayatına kıydığı de tarihte malum bir bilgidir .

Dereköy Fisandon Kilisesi: Karaman orta kazası Dereköy'de koltuk alan kilise ,  ilde camiye çevrilmiş bir yapıdır .  Yapım seneyi meçhul kilise 9ncu yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor .  Yusuf Sinan Paşa aracılığıyla 1573 senesinde camiye çevrilmiştir .

KARAMAN HAVALİMANI

Maalesef Karaman'da etkin olarak kullanılan bir havaalanı yoktur .  Ancak uçakla gezi etmek talep eden turistler Antalya Havaalanı ya da Konya Havaalanı'nı seçim edebilirler .  Buradan ifade edilecek az bir gezi ile Karamana erişilebilir .  Karaman Türkiye'nin ve Dünya'nın her yerinden yabancı gezgin çeken fenomen bir destinasyondur .

Siz de sistemimiz de en pahalı olmayan Karaman uçak bileti diyerek bulma yapabilir ya da Alo Bilet Hattı'nı arayarak uçak bileti maliyetleri ile ilgili kapsamlı haber sahibi olabilirsiniz .  Bütçenize en uyumlu Karaman uçak bileti seçeneği amaçlı bizi seçim edin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder