28 Haziran 2015 Pazar

Konya Uçak Bileti Fiyatları

Türkiye'nin en kalabalık 7. illerinden biri durumda olan Konya şehri, tarihi ve kültürel yapısıyla çok zengin bir il olma özelliğini taşımaktadır. Ülkemizin en nadir köklü tarihine sahip ilin geçmişi, tarih öncesi dönemlere civarı uzanırken, yapılmış durumda olan araştırmalarda Cilalı Taş Devri ve Bronz Dönem Çağı'ne ilişkin kalıntılar bulunmuştur. En kocaman bulguların bölgesi ise II. Alâeddin Keykubad çağında kölelere yığma toprak ile yaptırılan tepenin üstünde ve dolaylarında görülmektedir. Şehrin en kocaman ve en köklü tarihi bölgesi ise son zamanlarda Cilalı Taş Devri'ne uzanan Çatalhöyük bölgesidir. Roma Çağı'nde önce Hititler ve ardından Friglerin hâkimiyetine geçtiğimiz il, sırasıyla Lidyalılar, Persler ve Kocaman İskender aracılığıyla istilaya uğramış ve şimdi da Romalıların Anadolu'ya istilasıyla Roma hâkimiyetine girmiştir. Hıristiyanlığın önce dönemlerinde mühim bir dini orta durumda olan şehrin İslamiyet',n yayılmasıyla de dini orta olma özelliğini savunduğu gözlemlenmektedir. Malazgirt Savaşıyla Selçuklu Devleti'nin hâkimiyeti altına giren il Karamanoğu ve Osmanlı Dönemlerine de şahitlik etmiş, şimdi Cumhuriyet Çağı'nde 1987 yılında Megakent olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.



KONYA İKLİMİ ve BİTKİ ÖRTÜSÜ



Konya, düzlük bir ova meydana geldiği amaçlı karasal iklimin tesiri altında durumda olan bir kenttir. Kışları ilgisiz ve kar yağışlı geçtiğimiz ilde, yazlar da çok ateş gibi ve kurak izler. Karın yerde kalma ömrü aşağı yukarı üç ay civarı durumda olan Konya, İç Anadolu Bölgesi'nin en ilgisiz şehri olarak da bilinmektedir. Yazların kuru ve ateş gibi görülmesi, şehrin en kocaman tarım imalatının buğday üzerinden yapılmasına elverişli haldedir. ısı sene süresince aşağı yukarı  bir 19 ve 41 derece içinde seyrederken, en fazla kar yağışı görüldüğü ay Şubat ayı ve en ilgisiz gökyüzü şartının yaşandığı ay ise Ocakta ayıdır. Fakat bu gökyüzü şartlarına nazaran Türkiye'nin en az yağış alan ilidir.



GÖRÜLMESİ GEREKLI DURUMDA OLAN YERLER



Alâeddin Cami: Anadolu Selçuklu Devleti sultanı I. Alâeddin Keykubad aracılığıyla 1220 yılında yaptırılmış ve kölelerin kum taşımayla yaptığı Alâeddin Tepesi üstünde son zamanlarda varlığını sürdürmektedir.



Alâeddin Tepesi: Tahmini 20 metre yüksekliğinde ve Konya'nın son zamanlarda Karatay ismi verilen kazasında koltuk alan tepe, sürenin köleleri aracılığıyla kum yığmasıyla yapay olarak inşa ettirilmiş, höyük olarak kullanılmıştır. Yapım tarihi tarih öncesi çağlara civarı uzanmaktadır.



Mevlana Müzesi: Mevlana hazretleri olarak malum evliyanın dergâhı olarak yıllarca kullanılan mekân son zamanlarda Mevlana Türbesi olarak ziyaretçileri çekmektedir. Osmanlı Sultanlarının birçoğunun Mevlevi tarikatına ilişkili olması amacıyla tarihi dokular içinde en fazla kollanan koltuk olmuştur.



KONYA HAVAALANLARI



Kent merkezine 15 kilo metre mesafede durumda olan ve Konya bir Ankara yolu üstünde koltuk alan gökyüzü limanı, Konya'nın ülkenin tam merkezinde olması ve kocaman endüstri işlerinin inşa edilmesi amacıyla kilit noktası konumunda durumda olan bir şehrin havalimanı olarak çok mühim bir erişim ağının yaşanmasına gerek olmuştur.



Konya uçak bileti ücretleri amaçlı sizler de Alo Bilet Hattı'nı arayarak hem bir sorularınıza karşılık alabilir hem bir de en pahalı olmayan Konya uçak bileti sahibi olmak amaçlı fırsatlardan faydalanma imkânına ulaşabilirsiniz. Pahalı Olmayan Konya uçak bileti sahibi olmak amaçlı bir yapmanız gerekli durumda olan , Alo Bilet Hattı'nı aramak ve bilet işlemlerinizi gerçekleştirmektir.

Köklü tarihi barındırmasıyla ve kocaman ölçüde görülecek değerli yerlere sahip durumda olan şehrin, bununla birlikte kocaman bir endüstri durağı olması, şehrin pekçok ziyaretçi akınına sahip meydana gelmesine gerek olmakta. Bununla Birlikte bilhassa Mevlana Müzesi her sene binlerce türk malı başka turistin ziyaretine açılmaktadır. Sizler de Mevlana Müzesinin dini büyüsü ve tarihine tanık olmak istiyorsanız, Alo Bilet Hattı vasıtasıyla Konya uçak biletleri ücretleri ile ilgili haber sahibi olabilmektedir ve satış işlemlerinizi emniyetli bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Traveland Turizm olarak size tüm havayolları, oteller, araç kiralama firmaları ve bütün ülkeler için vize hizmeti sağlıyoruz. Gideceğiniz yer neresi olursa olsun, seyahatiniz için en uygun fiyatı biz buluruz. Ucuz uçak bileti bulmak için hangi web sayfası güvenilir , hangisinde sorun yaşamam acaba diye düşünmenize gerek yok.

    YanıtlaSil