10 Ağustos 2015 Pazartesi

Yozgat Uçak Biletleri Uygun Fiyata

Anadolu'nun en eskiyen yerleşim yerlerinden biri durumda olan Yozgat'ın tarihinin, yapılmış durumda olan kazı çalışmalarından çıkan neticeler ışığında 5000 senelik olduğuna inanılıyor. Hitit, Frig, Lidya, Pers ve Makedonya hakimiyeti altına giren Yozgat, pekçok kültürün etkisinde kalmıştır. Osmanlı topraklarına dahil olmak üzere meydana geldiği günden beri Türk egemenliğinden çıkmayan Yozgat, Kurtuluş Savaşı vaktiyle yengi yerine kocaman bir oyun oynamıştır. Cumhuriyetten ardından Yozgat'a pekçok ilçe bağlanmış ve il gelişmesini sürdürmüştür. Yozgat şu anda 14 ilçe ve 65 belediye olmak üzere toplamında olarak 684 yerleşim mahaline ev sahipliği yapmaktadır.

YOZGAT İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Yaz ile kış, gece ile gündüz aralarında hissedilir derecede sıcaklık farkı yer alan Yozgat kentinde karasal abuhava hakimiyet sürmektedir. Senelik yağış ortalaması 540 mm durumda olan ilde kışlar ilgisiz ve yağışlı yazlar da kurak geçer. Bölgenin %9'u ormanlarla kaplıdır ancak genellikle nebat örtüsü bozkırlarla kaplıdır.

GÖRÜLMESİ GEREKLI DURUMDA OLAN YERLER

Kazankaya Kanyonu: 710 km boyunda, eşi benzeri görülmemiş durumda olan Kazankaya Kanyonu Yozgat'ın Aydıncık kazasında bulunmaktadır. Upuzun kayalarla çevrili durumda olan kanyonun rakımı 650'dir. Kanyonda akan Yeşilırmak'ın bir kolu bulunmaktadır ve bu akarsu rafting inşa etmek için epeyce müsaittir. Bununla Birlikte kanyonda dağcılık, yürüyüş benzeri pekçok etkinlik de yapılabilir. Yozgat'ın sahip meydana geldiği bu eşsiz zerafet şüphesiz bir defa de olsa görülmeye ölçüt.

Sarıkaya Roma Hamamı: Antik dönemde Basilika Therma olarak adlandırılan Sarıkaya Roma Hamamı, kaplıca özelliğini halen korur. Taş kemerler, kesme taşlar ve farklı süslemelerle müthiş bir imajı durumda olan hamam, ihtişamlı bir görüntü sergiliyor. Kocaman bir bölümü yıkılmış olsa da, antik görüntüsüyle kesinlikleye gezilmesi gerekli durumda olan yerlerden bir tanesi.

Yozgat Müzesi: 1871 senesinde yapılmış durumda olan Nizamoğlu Konağı, 1975 senesinde savunma altına alınarak restore edilmiş ve müze haline getirilmiştir. Arkeolojik ve etnografik eserlerle birlikte, halı, kilim, dokuma, gündelik eşyalar ve eskiyen  tabancalar benzeri yapıtların arasında bulunduğu 5000'e yakın eser son zamanlarda Yozgat Müzesi'nde sergileniyor. Yozgat'ın tarihi ve ananeleri ile ilgili haber sahibi olmak için Yozgat Müzesi'ne uğrayabilirsiniz.

Kerkenes Harabeleri: 4000 senelik bir geçmişe sahip meydana geldiği söylenen Kerkenes Harabeleri Yozgat'a ilişkili Şahmuratlı Köyü'nde bulunmaktadır. Kerkenes Harabeleri'ne erişim çok kolaydır ve bu harabeler turistlerin alaka odağıdır. 1993 senesinde yapılmış durumda olan kazılarda pekçok tarihi bulgu meydana çıkmıştır. Kazılarda bölgeye bir an önce Medlerin sahip meydana geldiğini düşündüren bulgularla birlikte, Frigler'e ilişkin belirtiler da meydana çıkmıştır.

Saraykent Kaplıcaları: Il merkezine 71 km mesafede yer alan bu kaplıcalar, şifalı sularıyla pekçok yabancı gezgin ve türk malı milletin alaka odağıdır. Pekçok rahatsızlığa sıkı iştirak eden şifalı sular, Sıhhat Bakanlığı'nın uyguladığı testlerden geçmiş ve yararı onaylanmıştır. Kaplıcalardaki su sıcaklığı 70 derecede civarındadır. Uslu ve sıhhatli bir tatil için Saraykent Kaplıcaları'nı seçim edebilirsiniz.

YOZGAT HAVAALANLARI

Yozgat'ta daha şimdiden için bir havalimanı bulunmamaktadır. Havalimanı yapılma tasarısı ihtimaller dahilindedir ve buna planlar yapılmaktadır. Şuan Için otobüs ve özel araçlarla Yozgat'a sağlanan erişim, yakında uçaklarla da sağlanabilecek. Havalimanı yapıldığında Yozgat uçak bileti ücretleri ile ilgili haber sahibi olabilmek için pekçok fırsatınız olacak. Havalimanı açılışına özel kampanyalarla pahalı olmayan Yozgat uçak bileti bulmanız olası. Bunun dışarısında Yozgat'a açılacak durumda olan havaalanına danışarak Yozgat uçak bileti ücretleri için haber edinebilir, sizlere en uyumlu iştirak eden bileti satın alabilirsiniz.

Yozgat şehri, tarihi ve görkemiyle gezilip görülmesi gerekli durumda olan şehirlerden sadece bir tanesi. Gidip tarihi güzellikleri, şifalı kaplıcaları rastlamak için daha çok zaman kaybetmeyin. Havalimanı açılışını beklemek arzu eder ve uçakla erişim sağlamak isterseniz en pahalı olmayan Yozgat uçak bileti fırsatları havalimanı açılışında sizleri bekliyor olacak.

1 yorum:

  1. Uçak bileti almak için farklı yollar tercih edebilirsiniz. Almak istediğiniz uçak bileti için bir dizi bilginin girişini yapmanız gerektiği gibi ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için de kar bilgileriniz gibi bilgileri girerek uçak bileti alma işlemlerinizi tamamlamanız mümkündür. Uçak bileti almak içinse daha hızlı bir yol olarak THY telefon numarasını arayabilirsiniz. Böylelikle uçak biletinizi daha hızlı satın alabilirsiniz. Türk Hava Yolları İletişim

    YanıtlaSil