25 Haziran 2015 Perşembe

Kırşehir Uçak Biletleri

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kırşehir ili, 1 Temmuz 1957 tarihine civarı devamlı il ve ilçe haline getirilirken, bu tarihte daimi olarak il olmuştur. Hititler dönemiyle tanınmaya başladığı söylenen şehrin pekçok adı yer almaktadır . Il uçsuz bucaksız kırların ortasında yer aldığı amaçlı adı Türkler aracılığıyla Kırşehir ismini almıştır. Hititler dışında; Pers, Frig, Kapadokya Krallığı, Roma ve Bizans egemenliği altına da giren il , son Türklerin hakimiyeti altında kalmıştır. Kırşehir bununla birlikte Ulusal Uğraş çağında ülke amaçlı yengi yolunda mühim bir oyun oynamıştır.

KIRŞEHİR İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Kıril'de, yer aldığı bölgenin sahip meydana geldiği abuhava şartları karar sürer. Karasal iklime sahip durumda olan ilde kışlar katı , ilgisiz ve kar yağışlı geçerken yazlar da aksine fazla ateş gibi ve kurak geçer. En ateş gibi ayı temmuzken en ilgisiz ayı ocaktır. Senelik ortalaması yağış ölçüsü 370 milimetre dolaylarında durumda olan ilde en az yağışlı aylar ağustos ve eylüldür. Evrensel nebat örtüsü bozkır durumda olan alanda ormanlık alan sıkıntısı vardır. Nebat örtüsü durumundan zengin bir il olmayan Kıril'de, itinalı olarak ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu ağaçlandırma çalışmalarının bölgeye ormanlık alan kazandırması umulmaktadır.

GÖRÜLMESİ GEREKLI DURUMDA OLAN YERLER

Aşık Paşa Türbesi: 14. asırda inşa edildiği tahmin edilen türbe, Kırşehir şehrinin dik bir tepesinde boy işaret etmektedir . Milletçe şairi durumda olan Aşık Paşa'nın yattığı türbe ile ilgili kesin veriler yoktur ancak türbeyi inşa eden bireylerin Aşık Paşa'nın yeğenleri meydana geldiği tahmin ediliyor . 1481 senesinde 2. Beyazıt aracılığıyla türbenin onarımı yapılmıştır ancak bir daha eskimeye surat tutan türbe 1935 senesinde bir daha restore edilmiştir.

Kırşehir Müzesi: Kıril'de yapılmış pekçok arkeolojik kazı sonucu olarak meydana çıkan yapıtların korunması ve sergilenmesi için 1936 senesinde müze inşa edilmeye başlanmıştır. Çıkarılan eserler bir zaman Alaaddin Camisi'nde tutulmuş, müzenin imalatı bitince de oraya taşınmıştır. Müze 1996 senesinde ziyaretçilerine açılmıştır ve halen hizmetine devam ediyor . Müzenin aşağı katında arkeolojik eserler, üst katında etnografik eserler sergilenmektedir. Tarih kokan bölümleriyle Kırşehir Müzesi gezilmeyi bekliyor.

Mucur Yeraltı Şehri: Kıril'e ilişkili durumda olan Mucur kazasında yer alan yeraltı şehri Roma çağında inşa edilmiştir. Savaş ve baskınlardan kaçabilme için yapıldığı tahmin edilen yer altı şehrini şu anda gezebilmek olası . Derinliği 7-8 metre dolaylarında durumda olan yeraltı şehri, kayaların oyulması suretiyle meydana getirilmiştir. Turistlerin alaka odaklarından bir tanesi durumda olan yeraltı şehrinin ziyaretçi kapasitesi de epeyce yüksektir. Kıril'e gittiğinizde görülmesi gerekli durumda olan mekanlardan bir tanesi durumda olan yeraltı şehri şüphesiz gezilmeli.

KIRŞEHİR HAVAALANLARI

Geçtiğimiz yılın başlarında helikopterlerle yapılmış durumda olan arazi tespitlerinin netice vermemesi sebebiyle Kıril'e ifade edilecek havaalanı tasarısı bir daha ertelendi. Havaalanı sahası amaçlı uyumlu bir yer bulunamadığı amaçlı şu an da üzgünüm kente doğrudan olarak uçuş yoktur. Şayet Kıril'e uçarak gitmek isterseniz, komşu şehirlere yapacağınız uçuşlar yeteri kadar olacaktır . Uçuş yapabileceğiniz şehirlerden Kıril'e erişmek epeyce pratik meydana geldiği amaçlı , uçakla Kıril'e gitmiş benzeri olacaksınız. Kırşehir uçak bileti ücretleri , şehrin konumu sebebiyle pahalı değildir. Ülkenin her yerinden kente erişmek epeyce kolaydır. Pahalı Olmayan Kırşehir uçak bileti amaçlı de, Kıril'in komşu şehirlerindeki havalimanına uçuş imkanı sunan havayolu şirketlerine başvurabilirsiniz. En pahalı olmayan Kırşehir uçak bileti sizin olsun istiyorsanız kampanya takiplerinize her daim devam etmeli, en minik imkanı kaçırmamalısınız.

Gezip görülmeyi bekleyen Kırşehir şehrinin güzelliklerini tatmak amaçlı daha çok beklemenize gerek kalmadı. Bavulunuzu hazırlayıp anında yola çıkabilirsiniz. Pahalı Olmayan Kırşehir uçak bileti ile Kıril'de gezmediğiniz yer kalmasın. Şimdiden iyi yolculuklar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder