8 Haziran 2015 Pazartesi

Eskişehir Uçak Bileti Al

ESKİŞEHİR TARİHİ

Eskişehir, İç Anadolu Bölgemizde koltuk alan gelişmiş bir şehrimizdir. İçinden Porsuk Çayı geçen il, daha şimdiden bir üniversite şehri görünümündedir.

Eskişehir tarih süresince çeşitli pekçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İlk ve Ortada Çağlarda ismi Dorylaion'dur. Yapılmış Bulunan kazılardan Eskiil'in tarihinin Neolitik tarihe civarı uzandığı görülmektedir.

Frigler alanda mühim bir medeniyet kurmuşlardır. Friglerin sonrasında alanda Lidyalıların ve Perslerin hakimiyeti gözükür. M.Ö 334 senesinde İskender'in şehri almasıyla İskender'in idarenine geçen il bu tarihten M.Ö 323 seneye civarı Hellenizm çağında kalmıştır. M.Ö 190'larda Romalıların eline geçen il, Roma İmparatorluğu parçalanana civarı bu imparatorluğun elinde kalacak, parçalanmanın ardında da Doğu Roma İmparatorluğu'na geçecektir. Türk ordularının Eskiil'i alma tarihi ise 1074 seneye rastlar. Bu senede Eskişehir Selçuklu idarenine girecektir. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kuruluşundan yıkılışına civarı bir Selçuklu şehri olarak tanınacaktır. 1289 yılındaysa Osman Beyefendi aracılığıyla Osmanlı topraklarına teşrif edecek bulunan Eskişehir uzunca yıllar Osmanlı İmparatorluğu'nda kalacak. 1 .Hayat Savaşı vaktiyle Yunanlılar aracılığıyla işgal edilecektir. İşgalden kurtuluşu 2 Eylül 1922 tarihine rastlar. Bu tarihten ardından Eskişehir için yepyeni bir dönem başlar. Gelişimi her geçtiğimiz gün hızlanır ve son tabloda şuanki çağdaş Eskiil'i belirir.

ESKİŞEHİR İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Şehrin abuhavası karasal iklimdir. Yazlar ateş gibi, kışlar ilgisiz ve kar yağışlı olabilir. En çok yağmuru ilkbaharda alır. Nebat örtüsü evrensel itibariyle bozkırdır. Kuzeyindeki Anadolu ve Batı Anadolu ormanları da Eskiil'in nebat örtüsünü oluşturur. Porsuk ve Keskin Dereleri'nin dolaylarında koruluklar, söğütler, kavaklar ve karaağaçlar bulunur.

GÖRÜLMESİ GEREKLI BULUNAN YERLER

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Porsuk Çayı, Sakarya nehrinin en uzunca koludur ve güzel Eskiil'den geçmektedir. Bayatçık Deresi ve Kızıltaş Suyu'ndan beslenir. Bilhassa son zamanlarda bu bölgeye bulunan istek hepten artmıştır. Porsuk Çayı'nın şehir merkezindeki kısmına Adalar denilmiştir. Bu alanda pekçok eğlence mekanı, kafeler, restoranlar ve alım satım merkezleri bulunur. Çay üstünde gondol ve bot seferleri de yapılır. Gondolu kullananlar Venedik kıyafetlerini giyerler ve Venedik'te aklı kalanlar için güzel bir imkandır. Sizde hem bir bu naturel zenginlikle dinlenmek, iyi bir gondol sefası inşa etmek ya da güzel bir kafeden manzarayı izlemek istiyorsanız Ülkemiz'nin Venedik'i Eskiil'e kesinlikle gelmelisiniz.

Odunpazarı Evleri

Eskiil'in tarihi ve kültürel bu eskiyen evleri güzel bir nostalji hayatını sürdürmek isteyenler için iyi bir anı olacak. Bu eskiyen Osmanlı evleri günümüze civarı gelmiş ve Eskiil'in Hayat kültürüne kattığı mühim bir para. Odunpazarı evlerinden bir bölümü halen ev olarak kullanılıyor. Alanda çeşitli müzeler, sahaflar, kültürel mağazalar var. Tarihi Kurşunlu Külliyesi ve Atatürk Lisesi de bu alanda koltuk alıyor. Başka Bir Deyişle hem bir tarih, hem bir kültür talep ediyorum diyenler için çok güzel ve gezmesi zevkli bir mekan.

Lületaşı Müzesi

Lületaşı Hayat'da yalnızca Eskiil'de çıkarılmasıyla Eskiil'e ün katmıştır. Bu yüzden bu taş , "Eskişehir taşı" isimiyle da anılır. Toprağın 150 m civarı derinliklerinden çıkarılır. Müzede lületaşından yapılmış 60 sanatçıya ilişkin, 400 dolaylarında eser yer almaktadır. Müze Kurşunlu Külliyesi'nin içinde yer almaktadır. Çeşitli ve yaratıcı yapıtların sergilendiği müze buraya gelenler için çeşitli bir nitelik sunacaktır; lületaşının beyazını.

Eskişehir sağlamak Sivrihisar Ulu Cami

Selçuklulardan günümüze olan mühim bir eserdir. 1274 senesinde yapılmıştır. İç Anadolu'da koltuk alan ahşap camilerin en büyüğüdür. Cami içerisinde koltuk alan minber el işçiliği alaka çekicidir. Cami 64 ağaç doğrudan üst kısmına inşa edilmiştir ve dikdörtgen şeklindedir. Cami duvarlarının iç bölümünde duvarlara gömülü dolaplar koltuk alır. Caminin 4 kapısı vardır ama son zamanlarda ikisi kullanılmaktadır. Tarih severlerin alaka gösterdiği bir yapıdır.

ESKİŞEHİR HAVAALANLARI

Eskişehir Anadolu Havaalanı, Anadolu Üniversitesi,  İki Eylül Yerleşkesi'nde yer almaktadır. 2007 senesinde İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan seferlere başlamıştır. İç hatlar ve harici hatlar için kullanılabilecek 4000 metrekarelik bir seyahat terminali vardır.

Eskişehir dinlendiren ve kültür hazinesi bol bir il. Porsuk çayı, müzeleri, tarihi evleri, çarşıları ve daha pekçok turistik fırsatı koltuk alıyor. Ne Amaçla sizde bu olanaklardan yararlanmayasınız? En pahalı olmayan uçak biletlerini bulabileceğiniz sitemizle beraber çoğalış Eskiil'e gitmek çok pratik. Eskişehir pahalı olmayan uçak bileti ücretleri kampanyalara yönelik bir çok kez güncelleniyor ve siz kullanıcıların en pahalı olmayan uçak biletine erişmesi sağlanıyor.

1 yorum: